Spelenderwijs ontwikkelen met een babygym

01 Jan Door Roodkapje-speelgoed.nl

Voor veel mensen is sporten en bewegen heel belangrijk. Het hoort bij hun dagelijkse routine. Het is gezond, en ook lekker en leuk om te doen. Voor baby's speelt dat een nog grotere rol. Die kunnen alleen niet heel veel sporten doen, maar voor baby's is er wel een babygym.

Een babygym stimuleert, spelenderwijs, de algehele ontwikkeling van jouw baby. Een babygym is een speelmat, vaak met een of meerdere speelbogen, waarop allerhande zaken te ontdekken zijn voor jouw kindje. Muziekjes, stofjes, belletjes, structuren, knispertjes, kleuren en vormen.

Waarom is een babygym goed voor jouw baby?

Een babygym heeft vele voordelen, waarmee jij de ontwikkeling van jouw kindje ondersteunt. Hoe meer jouw kindje leert en hoe meer het allemaal lukt, des te beter zal jouw kleintje zich voelen. Het is dus ook nog eens goed voor het zelfvertrouwen.

  • Jouw kindje traint spieren die anders niet of minimaal gebruikt worden
  • Baby's die veel bewegen, hebben later minder last van overgewicht
  • Kinderen die veel bewegen, hebben vaker een hoger IQ
  • Het stimuleert de coördinatie
  • Het ondersteunt het evenwichtsgevoel en het lichaamsbewustzijn
  • Jouw kindje leert zichzelf te vermaken, maar ook samen te spelen en te delen
  • Een babygym werkt meestal rustgevend en kalmerend, na het spelen kan jouw kleintje goed slapen

Soorten babygyms

Babygyms zijn er echt in alle soorten en maten, versies en uitvoeringen te krijgen. Van houten babygyms tot plastic speelgyms, met speeltjes, geluidjes, heel eenvoudig of interactief, met veel kleurtjes en vormen, of juist heel eenvoudig. De keuze is eindeloos. Je vindt eigenlijk altijd wel een babygym die past bij jouw baby, bij jou en ook bij jouw interieur.

Een babygym die meegroeit

Er zijn ook babygyms die meegroeien met jouw kleintje. Je kan dan op een gegeven moment de bogen verwijderen of hoger maken. Er is een activiteitenpaneel, wat eventueel ook los gebruikt kan worden. Het speelkleed kan ook zonder de bogen heel interessant en leuk zijn, speeltjes kunnen los of vast gebruikt worden, of een deel van de babygym kan ook aan de box of het bed bevestigd worden.

Je hebt natuurlijk langer plezier van een babygym waar jouw kleintje langer mee kan spelen.

Waar let je nog meer op bij het kopen van een babygym?

Als de babygym van jouw keuze geluidjes maakt, dan wil je kunnen bepalen of dat aan of uit staat en hoe hard het staat. Dan kan het jou en jouw baby ook nooit gaan vervelen.

Je wil natuurlijk een stabiele en stevige babygym. Je wil je niet druk maken dat jouw baby die opeens omtrekt of dat het uit elkaar valt en jouw kleintje pijn doet.

Let erop dat de speeltjes en andere voorwerpen die bij de babygym zitten ook bij de leeftijd van jouw kindje passen. Als onderdelen bijvoorbeeld te klein zijn, dan kan dat gevaarlijk zijn voor jouw baby.

Baby's kwijlen en knoeien en het is dan fijn als je de babygym makkelijk schoon kan houden en dat je het speelkleed gewoon in de wasmachine kan gooien.